2015. szeptember 22., kedd

Varázsolj laptopodból wifi hotspotot

Nőnek az igények, viszont a pénzünk sok esetben egyre csak fogy. Ezért jönnek jól mindig az ötletes praktikák, melyekkel, ha nem is spórolunk sokat, de megtanulunk gondolkodni és feladatokat megoldani. Nem is olyan rég már annak is örültünk, ha volt laptopunk és azon stabil (kábeles) internet. Napjainkra megannyi kütyünk lett, és persze mindegyik elsősorban wifin kéri a netet. Egy kis ügyességgel átalakíthatjuk laptopunk (számítógépünk) wifi hotspottá. Nézzük hogyan.

Természetesen csak akkor tudunk létrehozni hotspotot, ha a számítógépbe kábelen érkezik az Internet.

Első sorban szögezzük le, hogy a laptopból készített wifi adó csak akkor működik, ha a laptop be van kapcsolva. Ezzel áramot is többet fogyasztunk szemben egy hagyományos Access Point (vagy wifi router), illetve, ha éjjel nappal járatnánk a laptopot az nem tenne túl jót neki. Viszont arra jó ez a megoldás, hogy időnként frissítsük a táblagépünk szoftvereit, új játékokat töltsünk le, stb. Egy másik nehézsége lehet, ha a laptopba vagy az asztali számítógépbe nincs wireless kártya, mert akkor azt bizony vennünk kell (viszont az Access Pointok és a wifis routerek egyre olcsóbbak). De, ha mégis veszünk egyet, akkor érdemes USB-s változatot vásárolni - egyszerű telepíteni.

A Windows7-től kezdődően beépítettek egy Virtual Router nevű alkalmazást. Ha letöltünk hozzá egy Connectify nevű programot, akkor könnyen wifi hotspottá varázsolhatjuk laptopunk:

A hivatalos honlapról: http://www.connectify.me/

A Lite verzió letöltése:

http://download.chip.eu/hu/Connectify-Hotspot_181227921.html

Windows XP-t használsz? Olvasd el a következő cikkünk és nézd meg, hogyan oldhatod meg a feladatot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése